My SellerDeck Account | Newsletter | Free Trial

Community and Knowledge Base

  #1  
Old 21-Nov-2017, 08:40 AM
guccij's Avatar
guccij guccij is offline
Registered User
Join Date: Feb 2008
Full Name: Jules
Posts: 1,950
Thanks: 175
Thanked 157 Times in 143 Posts
Discount code base url is not SSL

Our whole site is now SSL.

Sent out a new discount code and I find the url does not have https for the BASEURL:

https://www.oursite.co.uk/cgi-bin/rs...OUPON=BlahBlah

Can anyone point me to where I can change this? I changed it manually and the code and link work fine - but I'd like it to happen automatically in future.

Last edited by guccij; 21-Nov-2017 at 08:48 AM.. Reason: typo
Reply With Quote
  #2  
Old 21-Nov-2017, 09:01 AM
Mike Hughes Mike Hughes is offline
Registered User
Join Date: Jan 2003
Full Name: Mike Hughes
Posts: 7,963
Thanks: 258
Thanked 442 Times in 390 Posts
You could try playing with the network settings but I suspect this is a bug and whoever wrote the code for generating the link probably just manually put http: into the routine. I'd be surprised if there's anywhere in the database that this is taken from.

Mike
__________________
-----------------------------------------

First Tackle - Fly Fishing and Game Angling

-----------------------------------------
Reply With Quote
  #3  
Old 21-Nov-2017, 09:09 AM
Mike Hughes Mike Hughes is offline
Registered User
Join Date: Jan 2003
Full Name: Mike Hughes
Posts: 7,963
Thanks: 258
Thanked 442 Times in 390 Posts
I've checked my site and it does use https in the discount link. Have you got https: in your website URLin the network settings?

Mike
__________________
-----------------------------------------

First Tackle - Fly Fishing and Game Angling

-----------------------------------------
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Mike Hughes For This Useful Post:
guccij (21-Nov-2017)
  #4  
Old 21-Nov-2017, 09:24 AM
NormanRouxel's Avatar
NormanRouxel NormanRouxel is offline
Registered User
Join Date: Dec 2002
Full Name: Norman Rouxel
Posts: 10,752
Thanks: 9
Thanked 734 Times in 617 Posts
If this is from the copy coupon link to the clipboard capability in Marketing, then this seems to be hard-coded in Catalog.exe and that's not something we can patch. I looked in the Library and Design / Text and couldn't find it there.

There's a slight possibility that this could be fixed on your server by some crafty code in .htaccess. Perhaps an htaccess guru could help.

You'd need to detect a query string like:
Code:
?DESTINATION=index%2ehtml&BASEURL=http%3a%2f%2fwww%2eoursite%2eco%2euk%2facatalog%2f&COUPON=BlahBlah
And change the http to https.
__________________
Norman - www.drillpine.biz
Edinburgh, U K / Bitez, Turkey
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to NormanRouxel For This Useful Post:
guccij (21-Nov-2017)
  #5  
Old 21-Nov-2017, 09:33 AM
guccij's Avatar
guccij guccij is offline
Registered User
Join Date: Feb 2008
Full Name: Jules
Posts: 1,950
Thanks: 175
Thanked 157 Times in 143 Posts
Quote:
Originally Posted by Mike Hughes View Post
I've checked my site and it does use https in the discount link. Have you got https: in your website URLin the network settings?

Mike
Yes It's all as it should be Mike, https everywhere!
Reply With Quote
  #6  
Old 21-Nov-2017, 09:36 AM
guccij's Avatar
guccij guccij is offline
Registered User
Join Date: Feb 2008
Full Name: Jules
Posts: 1,950
Thanks: 175
Thanked 157 Times in 143 Posts
Quote:
Originally Posted by NormanRouxel View Post
If this is from the copy coupon link to the clipboard capability in Marketing, then this seems to be hard-coded in Catalog.exe and that's not something we can patch. I looked in the Library and Design / Text and couldn't find it there.
Yes that's where I copied it from. I also looked in Library and Design / Text and couldn't find it. We have a redirect from http to https in .htaccess so it's not a big deal, and in the newsletter I manually corrected the link. But like you say, it would be good to have this hard coded link updated for modern times.
Reply With Quote
  #7  
Old 21-Nov-2017, 12:20 PM
Mike Hughes Mike Hughes is offline
Registered User
Join Date: Jan 2003
Full Name: Mike Hughes
Posts: 7,963
Thanks: 258
Thanked 442 Times in 390 Posts
This is an odd one so I did some testing in a new V16 site.

To get https: in my copied discount link all I need to do is:

=> Business Settings > Payment and Security - Tick SSL and Whole Site

Then the link uses the CGI-BIN URL that's entered in the network settings for SSL/TSL and for me the box won't accept anything that's not https:

It's weird as I can't repeat the problem you're having Jules.

Mike
__________________
-----------------------------------------

First Tackle - Fly Fishing and Game Angling

-----------------------------------------
Reply With Quote
  #8  
Old 21-Nov-2017, 12:54 PM
guccij's Avatar
guccij guccij is offline
Registered User
Join Date: Feb 2008
Full Name: Jules
Posts: 1,950
Thanks: 175
Thanked 157 Times in 143 Posts
Does the BASEURL also show https Mike as in my example earlier? i.e. BASEURL=http%3a%2f%2fwww%2eoursite%2eco%2euk%2facatalog%2f&COUPON=BlahBlah
Reply With Quote
  #9  
Old 21-Nov-2017, 01:25 PM
Mike Hughes Mike Hughes is offline
Registered User
Join Date: Jan 2003
Full Name: Mike Hughes
Posts: 7,963
Thanks: 258
Thanked 442 Times in 390 Posts
Ah, right. Sorry Jules, my misunderstanding. I must remember to read everything properly and make sure I understand teh question.

No, I also find the BASEURL in the link doesn't have https:

To be honest I'm not even sure what that baseurl does as the destination comes from the bit before that and putting something random in the baseurl domain didn't do anything to disrupt the link.

Mike
__________________
-----------------------------------------

First Tackle - Fly Fishing and Game Angling

-----------------------------------------
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Mike Hughes For This Useful Post:
guccij (21-Nov-2017)
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 04:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.