My SellerDeck Account | Newsletter | Free Trial

Community and Knowledge Base

  #1  
Old 08-May-2006, 05:24 PM
nwbulb nwbulb is offline
Registered User
Join Date: May 2006
Full Name: Rene Huurman
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up Checkout Page: not going to step 2 - Solved

When moving our site to another server we can get the cart to fill, and the first page of the checkout process to load and you can enter in the details for the contact. Then when the "Next" button is selected, it goes back to the base page and does not allow for payment option to be provided. The order files are not created and no confirmation email is sent. It just stops.

Any ideas?

The website is http://www.nwbulb.com

I have checked the permissions on the pl files and they are 755. The site settings seem okay, the site uploads and updates without error.

Last edited by nwbulb; 09-May-2006 at 10:19 PM.. Reason: Solved to problem
Reply With Quote
  #2  
Old 08-May-2006, 05:59 PM
Duncan Rounding's Avatar
Duncan Rounding Duncan Rounding is offline
Administrator
Join Date: Sep 2005
Full Name: Duncan Rounding
Posts: 10,085
Thanks: 72
Thanked 405 Times in 374 Posts
I tried and see the same as you're saying.
You could try changing the script ID to a different number then doing a site purge and refresh - this may help.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-May-2006, 06:45 PM
nwbulb nwbulb is offline
Registered User
Join Date: May 2006
Full Name: Rene Huurman
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
How To?

Quote:
Originally Posted by drounding
I tried and see the same as you're saying.
You could try changing the script ID to a different number then doing a site purge and refresh - this may help.
How would I go about this?

TIA
Reply With Quote
  #4  
Old 08-May-2006, 06:51 PM
Duncan Rounding's Avatar
Duncan Rounding Duncan Rounding is offline
Administrator
Join Date: Sep 2005
Full Name: Duncan Rounding
Posts: 10,085
Thanks: 72
Thanked 405 Times in 374 Posts
You can change the script ID in Advanced|Network Setup - Standard Tab - Common Settings - CGI Script ID Number. You can change it any other number.
You can Purge & Refresh in Help|Troubleshooting - Website Purge and Refresh. This will then delete all files on your site and upload all again including images. Make sure you have downloaded all orders first. (Strictly speaking you should first disable ordering and wait 30 minutes but I, and I think others, take a chance that there's no one going to place an order during the refreshing process)
Reply With Quote
  #5  
Old 08-May-2006, 07:38 PM
nwbulb nwbulb is offline
Registered User
Join Date: May 2006
Full Name: Rene Huurman
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Tried that

Thanks for the information.

Okay, I did that, purged and uploaded the refresh. Tried again to place the order and same action.

Seems strange that it does not provide an error message of any sort, just a re-display of the page from which you came and a "Done" at the bottom of browser window.

Any other ideas on possible fixes.

TIA
Reply With Quote
  #6  
Old 08-May-2006, 08:24 PM
wjcampbe's Avatar
wjcampbe wjcampbe is offline
Registered User
Join Date: Jan 2005
Full Name: Bill Campbell
Posts: 5,081
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
What payment options do you have active in the View | Business Settings | Payment and security tab (see attached)
Attached Images
File Type: jpg payprov.jpg (26.1 KB, 35 views)
__________________
Bill
www.egyptianwonders.co.uk
Text directoryWorldwide Actinic(TM) shops
BC Ness Solutions Support services, custom software
Registered Microsoft™ Partner (ISV)
VoIP UK: 0131 208 0605
Located: Alexandria, EGYPT
Reply With Quote
  #7  
Old 08-May-2006, 09:22 PM
nwbulb nwbulb is offline
Registered User
Join Date: May 2006
Full Name: Rene Huurman
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
We Have...

Quote:
Originally Posted by wjcampbe
What payment options do you have active in the View | Business Settings | Payment and security tab
We have only "Capture CC details for processing later" as we have always used. Previously, when we have used this, it would still allow for the capture of this information and include it in the order.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-May-2006, 10:26 PM
wjcampbe's Avatar
wjcampbe wjcampbe is offline
Registered User
Join Date: Jan 2005
Full Name: Bill Campbell
Posts: 5,081
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Looking at quicksearch, that seems to be calling script id #1 and working, other links are calling script id #2 and some of them are working... Have you changed script number recently? Yes, I see Duncan recommended a script number change.

Do you have SSL?
__________________
Bill
www.egyptianwonders.co.uk
Text directoryWorldwide Actinic(TM) shops
BC Ness Solutions Support services, custom software
Registered Microsoft™ Partner (ISV)
VoIP UK: 0131 208 0605
Located: Alexandria, EGYPT
Reply With Quote
  #9  
Old 08-May-2006, 10:35 PM
nwbulb nwbulb is offline
Registered User
Join Date: May 2006
Full Name: Rene Huurman
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by wjcampbe
Do you have SSL?
No we are not using SSL on this site.

Thanks for your continued assistance.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-May-2006, 05:31 PM
nwbulb nwbulb is offline
Registered User
Join Date: May 2006
Full Name: Rene Huurman
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Any other ideas?

Seems that the issue is still there.
I have done a complete removal of the site and refresh upload, but the problem still shows up.

No Errors, no messages, no .......
Reply With Quote
  #11  
Old 09-May-2006, 07:53 PM
nwbulb nwbulb is offline
Registered User
Join Date: May 2006
Full Name: Rene Huurman
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Got it to Work

Seems that the issue was with the latest version of the cart software.

We had made no changes to the site previuosly except to upgrade the PC to the latest version 7.0.5.1.0.0.FJBA and updatede the site on the web. Then we started to have issues with the checkout cart.

We, just now went back to a backup of the software using version 7.0.2.0.00.ECLA and did a refresh on the website and all is working as before.

As stated before no updates we made to the website before the upgrade or after the restore.

Just to share.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 05:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.