My SellerDeck Account | Newsletter | Free Trial

Community and Knowledge Base

  #1  
Old 14-Sep-2015, 04:14 PM
Atomic Atomic is offline
Registered User
Join Date: Oct 2006
Full Name: Stephen Paul Webster
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
500 Error Message 1 & 1 - Actinic V8.5.3

I've had an old Actinic site running for quite a few years without any problems. However, last week I started getting an unexpected 500 error message on the checkout page and haven't been able to fix it.

I hadn't changed/updated anything for quite some time so am at a loss as to why it should suddenly start doing it.

I've spoken to 1 & 1 who say it may be something to do with the pearl scripts. They also said something about compatibility with PHP Version 5.5 (?)

I've tried a total delete & refresh but still getting the same error.

I've deleted all the files in the directory folders and, doing a test through the network setup window (Actinic version is 8.5.3), this is what I get:

"Testing normal settings..."
"Testing CGI script settings..."
Test Results: all "passed"
message - unable to create a file in the web page directory

"Testing SSL settings..."
Testing CGI script settings..."
"The directory specified as the path from the CGI-BIN to the acatalog directory on the web site does not exist"

"The script does not have permission to write to the web site directory"

"The "acatalog" directory exists but is locked due to the directory's permissions. Actinic can not work with these settings."

Test Results:
"CGI-BIN Working Directory: "(unreachable)/kunden/homepages/37/d98152675/htdocs/black/cgi-bin"

CGI-BIN Working Directory Contents
.
..
ts000001.pl
cp000001.pl
sa000001.pm
sts000001.pl

"../" Directory Contents
.
..
acatalog
cgi-bin

"../acatalog/" Directory Contents
.
..
BrochureTestPage.html
test_blah.dat

The path to the web site directory you specified (../acatalog/) points to a file.

The web site directory is not readable.
The web site directory is not writable.
Unable to create a file in the web page directory.

Permission denied

Unable to create a sub-directory in the web site directory.

No such file or directory"

My Network Settings:
Catalog URL: http://www.blackironmongery.co.uk/acatalog/ (https:// on SSL)
CGI-BIN URL: http://www.blackironmongery.co.uk/cgi-bin/ (https:// on SSL)
Codebase: ./
Path from CGI-BIN to acatalog directory: ../acatalog/
Path to the Perl shell: /usr/bin/perl
Path to CGI-BIN: /black/cgi-bin/

My Server directory folders (with file attributes):
/ (xxx)
black (777)
acatalog (777)
cgi-bin (755)
Reply With Quote
  #2  
Old 14-Sep-2015, 04:18 PM
peblaco peblaco is offline
Developers
Join Date: Dec 2006
Full Name: Peblaco
Posts: 1,511
Thanks: 61
Thanked 608 Times in 542 Posts
See here and here.
__________________
Peblaco - SellerDeck partner
Website design and development for SellerDeck and Actinic desktop

SellerDeck services - SellerDeck website design - SellerDeck templates
Reply With Quote
  #3  
Old 14-Sep-2015, 05:48 PM
Atomic Atomic is offline
Registered User
Join Date: Oct 2006
Full Name: Stephen Paul Webster
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Many Thanks!

Been on to 1&1 web site and changed the settings there. All I need to do now is go back to work and upload my site - hopefully that's fixed it.

Have to say, though, if 1&1 were getting calls from other users regarding this issue why did no one there seem to know about it. Very poor service from them!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 01:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.